Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nitko neće zajedno u vlast, nakon 2018. na pomolu najveća kriza

14. rujna 2017. u 11:07 1 komentara 1080 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Čak i više od godinu dana prije izbora u Bosni i Hercegovini, čije su legalnost i legitimnost više nego upitne ako se ne promijene odredbe koje se tiču izbora izaslanika u Dom naroda, poznato je tko neće s kim u vlast. Barem su to istaknule pseudograđanske stranke koje se samo u nijansama razlikuju od najveće bošnjačke Stranke demokratske akcije. 
Naime, SDP BiH i Demokratska fronta, koji su sve bliže ujedinjenju, najprije su poručili kako neće sigurno koalirati nakon izbora sa Strankom demokratske akcije. Zatim su proširili popis nepodobnih stranaka s kojima neće u zagrljaj nakon izbora. Predsjednici SDP-a i DF-a, naime, nemaju namjeru nakon općih izbora 2018. godine koalirati s nacionalistima HDZ-om i SNSD-om, dok su pak s toga popisa izostavili SDS i stranke Saveza za promjene, što bi trebalo sugerirati kako SDA više nije nacionalistička stranka, ili su pak dobili takav signal od dijela međunarodnih diplomata i navodnih nevladinih organizacija koji dulje vrijeme ohrabruju stvaranje nove koalicije nakon izbora 2018. godine.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

  • brodarevac:

    HDZ 1990 HSS Lijanovići SDP DF Naša Stranka GS SBiH Savez za Promjene .... samo da nam se ovi današnji lopovi skinu s vrata.