Aljoša Čampara

Nitko ne može reći da se u njegovoj zemlji ne može dogoditi terorizam

23.05.2017.
u 13:15

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara je izrazio sućut narodu Velike Britanije i veleposlaniku te zemlje u BiH Edward Fergusonu zbog sinoćnjeg terorističkog napada koji se dogodio u Manchesteru, u kojem su poginule 22, a ranjeno 59 osoba.

- Kada se u zemljama kao što je Velika Britanija dogode ovakve stvari, a imaju bolje obučene agencije, teško je reći da se to ne može dogoditi u BiH - kazao je Čampara za N1.

On kaže da se radi na prevenciji ovakvih situacija u Bosni i Hercegovini, i da se to ne smije "stavljati pod tepih".

- Nisam ni za to da ganjamo vještice i da se to koristi u političke svrhe. Agencije moraju raditi na tome, ali tko ima iluziju da policija može sama rješavati radikalne oblike, to mora raditi šira zajednica. Obitelj, škola, agencije u suradnji...- kazao je Čampara. 

Kazao je da u BiH opada trend odlaska na strana ratišta, odnosno u 2016. i 2017. godini ih nije bilo, a istovremeno se radi na procesuiranju povratnika s stranih ratišta. Vrše se nadzori, "oči se drže širom otvorene".

- Nitko u svijetu ne može reći da se u njegovoj zemlji ne može dogoditi teroristički čin - kazao je Čampara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije