Predsjednik Republike Srpske

Ništa od odlaska na Trumpovu inauguraciju. Veleposlanstvo SAD odbilo izdati vizu Dodiku

Dodik
27.12.2016.
u 09:36

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je sinoć za RTRS da mu je američko veleposlanstvo u BiH odbila zahtjev za diplomatsku vizu za odlazak na inauguraciju novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi Avaz.

“Čemu onda diplomatska putovnica BiH?”, pitao se Dodik rekavši da nije isključeno da odbaci BiH putovnicu te da u sljedećoj godini putuje s onom srpskom.

Predsjednik RS naglasio je da je poziv dobio od ljudi koji su bili u Trumpovom izbornom stožeru, a koji su i dio tima koji se bavi tranzicijom prethodne američke administracije ka novoj. On je naveo da ga akreditacije čekaju u Washingtonu.

Dodik je za RTRS detaljno prepričao telefonski razgovor koji je prošlog tjedna vodio sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika Hoytom Jeejem, koji je od njega tražio da se odrekne politike SNSD-a i da se odazove Tužiteljstvu BiH.

On je cijelu priču nazvao harangom u režiji američke veleposlanice u BiH Maureen Cormack.

“Cijela haranga je nastala onog trenutka kada se na službenom popisu uzvanika našlo ime Milorada Dodika i naravno certifikat na kojem piše Milorad Dodik i ulaznice za bal”, rekao je predsjednik RS. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?