OČEKUJU VELIKI ISKORAK

Niskotarifne kompanije bi tijekom ljeta mogle početi letjeti iz Mostara

22.12.2021.
u 13:48

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije ovih dana trebala bi potpisati ugovor težak osam milijuna KM s Gradom Mostarom, a s ciljem da se pokrene Zračna luka Mostar. 

Kazao je ovo premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, koji je istaknuo i kako mu je u nedavnom razgovoru gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao da je na sajmu u Milanu imao ozbiljne razgovore s nekoliko niskotarifnih kompanija, prije svega s WizzAirom, Eurowingsom, Air Dolomitiom i drugima.

"Kordić je načelno dogovorio angažmane, a da bismo uopće pokrenuli tu priču, Zračnoj luci do aprila hitno treba 2,5 milijuna KM. Snažno ćemo podržati dovođenje niskotarifnih kompanija u Mostar i Zračnu luku te na taj način omogućiti dolazak i komunikaciju sa svijetom", kazao je Herceg te dodao kako bez komunikacije nema razvoja turizma, niti razvoja privrede i zbog toga će se na taj segment posebno bazirati u periodu koje slijedi.

Podsjetio je Herceg kako su prije nekoliko godina prvi put izdvojili sredstva, zajedno s Gradom Mostarom, za subvencioniranje dolazaka turista s Eurowings kompanijom, a najavio je i kako sada očekuje veliki iskorak.

"Bez Zračne luke Mostar nema ni razvoja turizma, ali ni razvoja privrede. Najvjerovatnije je da će biti uspostavljena linija sa Španjolskom, jer veliki broj zainteresiranih hodočasnika iz te zemlje dolazi u Međugorje", kazao je Herceg.

Kompanija Eurowings najavila je komercijalnu liniju na Zračnoj luci Mostar za ljeto sljedeće godine, a trebala bi biti uspostavljena linija do Düsseldorfa.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?