SARAJEVO

Nikšić: Zakon o plinovodu Južna interkonekcija proceduralno u poodmakloj fazi

30.05.2024.
u 16:27

Federalni premijer Nermin Nikšić, odgovarajući na pitanja novinara danas u Sarajevu, rekao je da će zakon o Južnoj plinovodnoj interkonekciji u najskorije vrijeme biti na dnevnom redu Federalne vlade i da će predviđena nadležna kompanija biti BH Gas.

Negirajući da u Vladi ima opstrukcija od ministara Hrvatske demokratske zajednice BiH, Nikšić ističe da je procedura ovog teksta u poodmakloj fazi i podsjeća da su u Zastupničkom domu Federalnog parlamenta podneseni i amandmani.

Odgovarajući i na novinarska pitanja o odnosima koaliciji na vlasti na državnom nivou, Nikšić kaže da "nisu na najboljim granama“ i da u principu, zastoji najviše nanose štetu građanima. Kompromis je bitan, dodaje on, ali i naglašava da "crvena linija" ne smije biti pređena nauštrb države i građana BiH.

Komentirajući navode da će iz Republike Srpske, na poticaj Milorada Dodika, Federaciji BiH biti predloženo mirno razdruživanje na način da Bosna i Hercegovina ne postoji više onako kako je utemeljena Daytonskim sporazumom, Nikšić kratko poručuje da nikakvo razdruživanje ne dolazi u obzir.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije