PISAO LUKAČU

Nikšić traži sankcije zbog zabrane ‘ljiljana’

ljiljani
Foto: VL FOTO
10.01.2014.
u 09:29

Umjesto pohvale, Nikšić traži istragu

Premijer FBiH Nermin Nikšić uputio je pismo direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču povodom “sramotnog ponašanja policijskih službenika koji su sudjelovali u osiguravanju rukometne utakmice između reprezentacija BiH i Estonije, odigrane 8. siječnja u Vitezu”.

“Obraćam Vam se povodom sramotnog ponašanja policijskih službenika koji su sudjelovali u osiguravanju rukometne utakmice između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije, odigrane 8. siječnja u Vitezu. Naime, nazočio sam utakmici i imao priliku vidjeti kako su pripadnici policije od navijača BiH oduzimali zastave Republike BiH”, naveo je premijer Nikšić u pismu direktoru Lukaču.

Posljedice

“Ovakvi potezi policijskih službenika ne samo da su neprimjereni sa stajališta poštivanja države BiH, već su mogli izazvati ozbiljne sigurnosne posljedice kojih srećom nije bilo zahvaljujući tolerantnosti navijača. Očekujem, stoga, da u skladu sa svojim ovlastima i u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova Srednjobosanske županije poduzmete sve zakonom predviđene mjere i sankcionirate one koji su na ovaj način uvrijedili sve navijače BiH”, naveo je Nikšić u pismu.

“Zastavu Republike Bosne i Hercegovine, pod kojom je Republika BiH primljena u organizaciju Ujedinjenih naroda okarakterizirati kao simbol kojem nije mjesto na utakmici na kojoj se navija za reprezentaciju države Bosne i Hercegovine koja prema Ustavu Bosne i Hercegovine nastavlja njen kontinuitet, duboko sam uvjeren, nije ponašanje koje sebi smije i može dopustiti bilo koji policijski službenik u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Reakcija

Očekujem od Vas hitnu reakciju i tražim da me o poduzetim mjerama pravodobno informirate”, kaže se u pismu premijera Nikšića direktoru Federalne uprave policije, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Ključne riječi

Komentara 2

NO
novabila
11:55 10.01.2014.

Zastava pod kojom su muđahedini i islamisti ubijali Hrvate Viteza i Srednje Bosne nije ni na prvoj utakmici smjela uči u dvoranu u Vitezu a hrvatski političari iz Viteza trebali bi o tome da vode računa pa po cijenu daa reprezentacija BiH nikad više neigra u Vitezu.

Avatar Izdajnik
Izdajnik
14:25 10.01.2014.

Evo ja sada pisem niksicu dajte mi kanal na hrvatskom jeziku smjenite heleza da neskida Prave invalide i ne pljuje po zrtvama smanjite si plate povecajte mirovine dajte posla ljudima manite se utakmica

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?