Hrvatski poslovni Klub u BiH održao prvu redovitu godišnju skupštinu

Nikica Pažin predsjednik je HPK u BiH

04.04.2023.
u 11:09

Prva redovna godišnja Skupština Hrvatskog poslovnog kluba u BiH na kojoj se okupila većina članova, održana ovih dana u Mostaru. Podsjećamo, Hrvatski poslovni klub (HPK) osnovan je u svibnju 2022. godine na inicijativu Hrvatske gospodarske komore i uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, s namjerom okupljanja poslovnih subjekata iz Republike Hrvatske i BiH oko zajedničkih ciljeva, unaprjeđenja poslovanja i gospodarske suradnje. 

Na prvoj godišnjoj skupštini jednoglasno je izabrano novo čelništvo Hrvatskog poslovnog kluba. Za predsjednika je izabran Nikica Pažin, ministar savjetnik u Uredu Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH.

Damir Đogić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja d.d. Mostar  izabran je za potpredsjednika Hrvatskog poslovnog kluba, a Slavko Sić, predsjednik Uprave i direktor HoldINA & Energopetrol Sarajevo izabran je za novog člana Upravnog odbora u sastavu kojeg su i Igor Manjić, direktor Podravke d.o.o. Sarajevo i Slaven Pehar, direktor Školske naklade d.o.o. Mostar.

Hrvatski poslovni klub će nastaviti s radom na podupiranju inicijativa, s ciljem da se unaprijede i podrže interesi svih članova i razvoja gospodarskih aktivnosti u BiH općenito. Radit ćemo kontinuirano na stvaranju sinergije među članicama, a sve to ima za cilj doprinijeti jačanju slobodne i konkurentne trgovine i još većoj robnoj razmjeni između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine“, zaključio je predsjednik Hrvatskog poslovnog kluba Nikica Pažin i zahvalio se na izboru i ukazanom povjerenju te pozvao sve gospodarske subjekte u BiH da se uključe u rad Hrvatskog poslovnog kluba.

Događaju je nazočio i gospodin Darko Sabljak, konzul savjetnik u Generalnom konzulatu RH u Mostaru. „Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što Veleposlanstvo Republike Hrvatske u BiH sa svim svojim konzularnim predstvništvima daje nesebičnu i konstantnu podršku radu Hrvatskog poslovnog kluba“, izjavila je Kristina Duno generalna tajnica Hrvatskog poslovnog kluba, koja je i vodila sjednicu Skupštine.

Pored izbora novog čelništva Kluba, na prvog godišnjoj Skupštini prezentirane su provedene aktivnosti tijekom prve godine postojanja kluba te usvojeni izvještajni dokumenti za 2022. Uz godišnje izvješće o radu, Skupština je usvojila i financijsko izvješće za 2022. godinu, a usvojen je i Poslovnik o radu skupštine kao i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Hrvatskog poslovnog kluba. Godišnja Skupština bila je i prigoda za ugodan razgovor, umrežavanje i razmjenu novih ideja. Svi koji žele biti dio Hrvatskog poslovnog kluba prijavnicu za članstvo mogu napraviti popunjavanjem pristupnice na službenoj web stranici, priopćili su iz HPK-a u BiH.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?