Nikad ranija berba neretvanskih jagoda, a objavljena je i cijena

jagode
ilustracija
17.04.2024.
u 17:22

U dolini Neretve počela je nikad ranija berba prvih jagoda. Zasađene su na ukupno četrdeset hektara površine, a do kraja lipnja planira se ubrati oko 800 tona plodova. Proizvođač jagoda Gradimir Šešelj rekao je za HRT da je berba ove godine uranila.

- Berba je ove godine uranila od 10 do 15 dana, a cijena ovogodišnje neretvanske jagode je tri i pol eura, otkrio je proizvođač Gradimir Šešelj.

- Mi smo počeli s berbom, beremo dobre plodove, ponudit ćemo svim lancima u Hrvatskoj, a velika je proizvodnja u europskim zemljama kao što su Grčka i Španjolska. Bile su kiše i oni su prisutni na našem tržištu. Ako nastavi lijepo vrijeme, mislim da ćemo je izbaciti s našom robom jer je slatka, svježa i kupce će to osvojiti - rekao je. Dodao je da su veliki problem radnici. - Jagoda je specifična i vrlo je to težak posao. Imamo nešto radnika, ali u proizvodnji mislim da ću morati zatražiti dodatnu radnu snagu. U okolici 100 km skupljam 50 radnika i mislim da ću to dovesti do kraja ako bude vrijeme kako treba - rekao je Šešelj. Radnici beru jagode u prosjeku za dnevnicu od 50 eura. - Najteže je puno stajati, ali dobro je. Može se izdržati - rekla je beračica Andrijana Jurković. - Više bih se potpisala za ovo, nego za mandarinu. Uglavnom, meni je super - rekla je Ivanka Pekić.

- Tko želi raditi, sigurno može na ovim dnevnicama dobro zaraditi jer dugo traje i svakodnevno je te je zaista dobra zarada - rekla je Ivana Samardžić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije