poruka biskupa u bih

Nije pravedno ni čovječno da jedan narod bira političke predstavnike drugome u BiH

12.12.2018.
u 07:00

Komisija Justitia et pax Biskupske konferencije BiH najsnažnije je do sada uputila kritike međunarodnoj upravi i domaćim političarima upozoravajući kako se u ovoj zemlji teško krše ljudska i narodna prava, od prava na život i rad, do povratka, ali i političkih prava, te je pri tome pozvao vjernike i sve ljude da ne gube nadu u pokušaju da se promijeni nepravda satkana u Daytonskom sporazumu koji, po njoj, nije donio trajni mir. U posebnom tekstu koji se napisan u povodu Dana ljudskih prava i koji potpisuje banjolučki biskup Franjo Komarica posebno poglavlje odnosi se na posljednje izbore u BiH te nepodijeljenu ocjenu Hrvata kako je Željko Komšić izabran za hrvatskog člana bh. Predsjedništva voljom bošnjačkih birača.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Komentara 4

Avatar Booyakasha
Booyakasha
09:56 12.12.2018.

Dragan Covic je dva puta izabran po sadasnjem zakonu I nije bilo problema. Gradjani biraju clana Predsjednistva iz reda hrvatskog naroda, a ne iz HDZ-a I tzv. "hrvatskog clana predsjednistva"

Avatar Jero
Jero
07:32 12.12.2018.

Ne biraju narodi,nego građani utuvite u u tu šuplju glavu.

US
una-sana
08:33 12.12.2018.

drzite se crkve a okanite se politike...i svima ce bolje biti..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?