NIJE BILA ZATVORENA ZA PROMET

'Neverom' jurio 230 km/h na magistrali, oglasili se iz Rimac automobila

03.06.2021.
u 12:12

Na društvenoj mreži Reddit sinoć je osvanula snimka Rimčeve Nevere kako juri 230 kilometara na sat na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika, gdje se održavaju testne vožnje.

Na snimci se može uočiti da se automobili voze u suprotnoj traci, što znači da tijekom snimljene vožnje magistrala nije bila zatvorena za promet. Za komentar smo upitali tvrtku Rimac automobili.

- Svim gostima komunicirano je da se prilikom vožnje na javnoj cesti moraju poštivati prometna pravila. Bez iznimke. Imaju priliku probati automobil na javnoj cesti i u prometu kako bi testirali ponašanje auta u svakodnevnim situacijama, dok se testiranje viših brzina radi na za to predviđenim stazama i pistama - kazali su nam.

Podsjetimo, 'Nevera' tvrtke Rimac Automobili najsnažniji je i najbrži električni automobil na svijetu. Na pisti u Zemuniku Nevera je prošli tjedan na 402 metra postigla vrijeme od 8,6 sekundi, što je svjetski rekord za serijske automobile. Upravo to je ono o čemu je Mate Rimac sanjao kada se počeo baviti električnim automobilima.

– To je to. Ovo je automobil koji sam sanjao kad sam prije deset godina krenuo na ovo ‘nemoguće’ putovanje. Sav naš naporan rad rezultirao je Neverom – našim hiperautomobilom koji obara rekorde. Ovaj automobil stvoren je da nadmaši sve i podigne ljestvicu i standarde za automobile visokih performansi. Ne samo u performansama, nego i kao zaokruženi, izbalansirani automobil za cestu. Kad smo prvi put predstavili C-Two, postavili smo izuzetno visoke ciljeve. Ali smo od početka tražili načine kako da ih nadmašimo – rekao je 32-godišnji Mate Rimac.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije