Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Neutrošenih 107 milijuna KM usmjeriti za izgradnju cesta

10. svibnja 2018. u 15:08 0 komentara 80 prikaza

Dom naroda Federalnog parlamenta usvojio je po hitnom postupku predložene izmjene i dopune proračuna Federacije BiH za 2018. godinu, kojima je predviđeno da se neutrošena sredstva iz 2017. godine u iznosu od 107 milijuna KM namijenjena za izgradnju autocesta i brzih cesta na razdjelu Federalnog ministarstva prometa i veza planiraju na isti način i s istom namjenom.

Ova sredstva potrebno je u što kraćem roku staviti na raspolaganje kako bi se čim prije mogla utrošiti u svrhu realizacije planiranih infrastrukturnih projekata koje implementira javno poduzeće Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

To će biti omogućeno ukoliko predložene izmjene i dopune odobri i Zastupnički dom.

Pored neutrošenih sredstva iz 2017. godine od 107 milijuna KM, federalna ministrica financija Jelka Milićević kazala je da je Federaciji uplaćeno 87.207.037 KM jer je BiH ispunila sve uvjete iz matrice politika u okviru DPL projekta sa Svjetskom bankom, dok je 97.214.772 KM doznačeno u proračunu FBiH budući da su ispunjene prethodne mjere iz Pisma namjere proširenog aranžmana s MMF-om.

- Zbog navedenog, Federalno ministarstvo financija je izmijenilo strukturu financiranja ovogodišnjeg proračuna Federacije BiH na način da se odustalo od planirane prodaje potraživanja u iznosu od 60 milijuna KM, te je smanjena planirana emisija obveznica za 124 milijuna KM – istaknula je Milićević izaslanicima Doma naroda na današnjoj sjednici.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.