Herceg i Maletić

Neupitno opredjeljenje Vlade HNŽ za europski put

herceg miletic
08.04.2016.
u 16:45

Herceg je zamolio zastupnicu Maletić da iskustvom i znanjem iz te oblasti pomogne educiranje kadrova koji će, u ime HNŽ, raditi na europskim projektima

Predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg susreo se danas s mr. sc. Ivanom Maletić, zastupnicom u Europskom parlamentu.

Predsjednik Herceg u razgovoru je potvrdio neupitno opredjeljenje Vlade za europski put koje je jasno iskazano kako kroz Akcijski plan za provedbu Reformske agende tako i kroz ostale programske dokumente Vlade.

„Uz donošenje razvojnih dokumenata koji će služiti i kao programska podloga za korištenje fondova EU, Vlada planira jačanje institucionalnih kapaciteta te stvaranje uvjeta za kvalitetno apliciranje projekata i korištenje sredstava iz IPA fondova. Za nas su EU projekti od velikog značaja, ne samo u smislu osiguravanja sredstava iz predpristupnih fondova, nego i zbog mogućnosti razmjene informacija i iskustava, zajedničkog djelovanja i identificiranja mogućnosti za zajedničku suradnju i razvitak“, kazao je Herceg.

Također, s obzirom da su postupci za apliciranje, ali i implementiranje projekata, veoma komplicirani, zamolio je zastupnicu Maletić da iskustvom i znanjem iz te oblasti pomogne educiranje kadrova koji će, u ime HNŽ, raditi na europskim projektima.

Zastupnica Maletić upoznala je Hercega o tomu kako je održala predavanje studentima Filozofskog fakulteta „Politika za mlade i mogućnosti financiranja projekata mladih iz EU sredstava“, te kako će u poslijepodnevnim satima održati predavanje „EU projekti od ideje do realiziranja“ i predstaviti knjigu istoimenog naziva. U knjizi su, kako je istaknula, temeljito obrađeni svi aspekti EU fondova, operativni programi i predstavljene aktivnosti i vrste ulaganja prihvatljive za financiranje. 

Dodala je i to kako vjeruje da će knjiga biti od koristi i konkretne pomoći predlagateljima projekata, odnosno krajnjim korisnicima novca na bosanskohercegovačkoj i regionalnoj razini, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije