Simbol Sarajevar

Neuobičajene molbe vezane uz Trebevićku žičaru

trebević žičara
Fena
Autori: Fena, Vecernji.ba
04.10.2020.
u 13:05

Trebevićka žičara, jedan od atraktivnih simbola Sarajeva, iako ove godine zbog pandemije koronavirusa ima manji broj putnika nego prethodnih godina, svojom atraktivnošću je od svog otvaranja bila i ostala poželjna kako domaćim tako i stranim turistima koji posjete ovu atrakciju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Kao i mnoge druge znamenitosti i simboli u gradovima širom BiH i svijeta, i Trebevićka žičara je simbol koji posjetitelji žele zabilježiti na fotografijama.

Neki od turista, kako domaćih tako i stranih, ljepote koje pruža Trebevićka žičara, panoramski pogled na Sarajevo žele zabilježiti u periodu života koje za njih ima posebno značenje kako bi na fotografijama zabilježili trenutak svoje sreće, ali i prirodne ljepote koje pruža Sarajevo i njegova okolina.

- Neki od turista, imaju i neuobičajene molbe prema menadžmentu žičare, a neki od njih su zaruke u kabini žičare, dolazak s profesionalnim fotografom kako bi zabilježili ljepote panoramskog pogleda na glavni grad BiH, ali i zauvijek zabilježili svoje intimne trenutke koje će ih kasnije posjećati na prelijep doživljaj na ovom lijepom mjestu - kazao je u razgovoru za Fenu rukovodilac Službe za upravljanje i održavanje žičare Adnan Selmanović.  

- Jedan par iz Amerike je planirao ovog ljeta ovdje da proslavi zaruke, a svoje goste je htio počastiti panoramskom vožnjom žičarom, ali nažalost zbog pandemije koronavirusa nije došlo do realizacije ove njihove ideje, kojom su htjeli da uljepšaju svoj poseban dan i početak svoj zajedničkog života, ali i da svojim gostima daju neobično iskustvo - kazao je Selmanović.  

- Trebevićka žičara je vjerovatno jedina na svijetu koja ima svoju pjesmu 'Trebević opet silazi u grad' - kaže Selmanović.

Dragana Tošić iz Beograda došla je posjetiti Sarajevo tijekom produženog vikenda, a Feni je rekla da je očarana ljepotama Sarajeva, samom žičarom, Trebevićem i njegovim prirodnim ljepotama.

Uživajući u svojoj omiljenoj kavi i pogledu koji se pruža iz restorana s dolazne stanice na Trebeviću, konstatira da je ovo jedan od najromantičnih prizora koje je vidjela. Sljedeći put će, kaže, na ovo mjesto obavezno doći sa svojim partnerom kako bi uživali u ovoj prelijepoj atmosferi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?