sastanak

Neum ima potencijal za unaprjeđenje i razvoj turizma

28.02.2024.
u 18:20

Anđelko Maslać, v. d. ravnatelja Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije, boravio je u Neumu, gdje se sastao s općinskim načelnikom Draganom Jurkovićem poručivši tom prigodom kako se prirodne ljepote i kulturne vrijednosti cijele Hercegovine moraju kvalitetno prezentirati domaćim i stranim gostima.

Kako je priopćeno iz Općine Neum, na sastanku se razgovaralo o funkcioniranju Turističke zajednice te o planovima i programima koji se žele realizirati u idućem razdoblju.

- Općina Neum ima potencijal za unaprjeđenje i razvoj turizma te se nadamo da ćemo kroz općinsku Turističku zajednicu nastaviti s pozicioniranjem i brendiranjem Neuma na turističkoj karti. Turizam je naša primarna gospodarska grana, koja je kao takva prezentirana kroz strategiju razvoja općine Neum 2023. - 2030. godine - naglasio je načelnik Jurković.

Maslać je naglasio velike potencijale i mogućnosti, kao i prostor za suradnju koji će se intenzivirati formiranjem Turističke zajednice u Neumu. V. d. ravnatelja Turističke zajednice HNŽ-a također je prezentirao program i viziju budućeg djelovanja. Istaknuo je kako program i plan rada sustavno obuhvaćaju sve segmente razvoja turizma u općinama i gradovima HNŽ-a.

- Prilika je nebrojeno i odnose se na prirodne ljepote i kulturne vrijednosti cijele Hercegovine te se moraju kvalitetno prezentirati domaćim i stranim gostima - kazao je Maslać istaknuvši zadovoljstvo što se o turizmu govori kao o dimenziji koja je pokretač i polako izrasta u jednu od okosnica razvoja cijele županije.

Ustvrdio je i kako će se buduća suradnja razvijati na obostrano zadovoljstvo s jednakim ciljem, tj. snažnim prezentiranjem bogatstva koje Hercegovina i Neum mogu pružiti domaćim i stranim turistima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije