pred božićne i novogodišnje blagdane

Nepregledne kolone vozila na bh. granicama, na ulazak u BiH se čeka satima

23.12.2023.
u 18:43

Na bh. granicama, posebno na ulazima u Bosnu i Hercegovinu je ogromna gužva u vidu nepreglednih kolona automobila. U ovom razdoblju godine je s obzirom na novogodišnje i božićne blagdane, gužva očekivana, no u Bosanskom Novom se čeka čak pet sati.

Kako je navedeno iz BIHAMK-a, pojačan je promet na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Svilaj. Na ovim prijelazima su duge kolone putničkih vozila na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta, navode oni.

Kolone vozila uglavnom čekaju na hrvatskoj granici da uđu u BiH, a na prijelazu Dvor kod Bosanskog Novog, kolone su "duge" pet sati čekanja. Prema izvješću Hrvatskog auto-kluba na prijelazima Stara Gradiška-Gradiška, Jasenovac-Gradina i Maljevac-Velika Kladuša se također čeka po četiri sata, prenosi Klix.

Na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica-Kostajnica čeka se tri sata, a da se uđe u BiH na prijelazu Izačić iz Ličkog Petrovog sela zadržavanje je oko dva sata.

Iz BIHAMK-a navode kako  je pojačana frekvencija vozila, pa mole vozače da voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?