Izetbegović- Wigemark

Neophodno pokušati ponovno s donošenjem zakona o trošarinama

30.05.2017.
u 17:29

Šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH istakao je da je neophodno pokušati opet s donošenjem zakona o trošarinama na gorivo jer je uz njihovo donošenje usko vezano unapređenje infrastrukture

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa šefom Delegacije Europske unije u BiH veleposlanikom Larsom-Gunnarom Wigemarkom o aktualnostima u procesu integracija i reformi na putu BiH prema članstvu u EU.

Izetbegović je naglasio da je potrebno intenzivirati reforme s ciljem ubrzavanja razvoja i integracijskih procesa.
Bilo je riječi i o modalitetima operacionalizacije Koordinacijskog mehanizma za EU integracije.

Sugovornici su suglasni da je bitno pokrenuti rad u svim grupama unutar koordinacijskog mehanizma, a eventualne nedostatke i nesuglasice rješavati u hodu.

Šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH istakao je da je neophodno pokušati opet s donošenjem zakona o trošarinama na gorivo jer je uz njihovo donošenje usko vezano unapređenje infrastrukture, ali i daljnji tijek reformi. Sugovornici su se suglasili da je neophodno u javnosti pojasniti korist od trošarina i pratećeg paketa povoljnih kredita za infrastrukturne projekte u cijeloj državi.

Wigemark je također informirao Izetbegovića o značaju projekta obnove luke Brčko kreditom EBRD-a, u okviru Agende povezanosti za zapadni Balkan, koja će biti razmatrana na summitu u Trstu 12. srpnja, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije