ISPROBAJTE

Neodoljivi desert: Lava cake sa sladoledom - izvana pečen, a iznutra kremast i sočan

coolinarika
04.03.2023.
u 10:30

Neodoljivi lava cake poslužen uz sladoled izvana je pečen, a iznutra kremast i sočan.

Već sama pomisao na ovu čokoladnu rapsodiju budi sva osjetila, piše Coolinarika.

Sastojci

1 Dolcela Lava Muffins
2 jaja
2-3 žlice tople vode
100 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
sladoled

Priprema

1. Mješavinu za Lava muffinse uspite u posudu i dodajte jaja i vodu.

2. Sve zajedno miješajte mikserom, najprije lagano, zatim najvećom brzinom oko 1 minutu dok ne dobijete glatko tijesto.

3. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za torte (promjera 20 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 15 minuta.

4. Za ganache, vrhnje za kuhanje zagrijte, dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi.

Posluživanje

Topli Lava cake prelijte ganacheom i poslužite sa sladoledom.

Savjet

Vrijeme pečenja prilagodite karakteristikama pećnice, tijesto mora biti izvana pečeno, a unutra sočno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije