isprobajte

Neodoljiv miris: Ovim kiflicama s maslacem nemoguće je odoljeti

kiflice
Zagreb.info
12.07.2023.
u 08:36

Idealni prilog bilo kojem jelu ili dobar zalogaj, kiflice s maslacem svojim mirisom će oduševiti vaše goste, kao i okusom koji ih čini neodoljivim.

Sastojci:
1 kg brašna
500 ml vode
kocka svježeg kvasca
3 žlice pune šećera
1 žlica soli
100 ml ulja
majoneza, sezam, kim, morska sol – ovisno o ukusu
 

Preljev:
250 g maslaca

Priprema:

U 500 ml tople vode rastopite kvasac sa žlicom šećera, brašno uspite u zdjelu, dodajte dvije žlice šećera, sol i vodu s kvascem te 100 ml ulja. Umijesite lagano da tijesto bude glatko, mekano i da se ne lijepi, piše zagreb.info.

Sve se radi odmah, ne treba čekati da kvasac naraste. Tijesto podijelite na pet dijelova, uvaljajte ih malo rukom kao kobasicu pa nožem svaki dio izrežite na deset dijelova i od svakog dijela kreirajte mini lopticu.

Uzmite prvu lopticu, razvaljajte je u oblik elipse te rukama urolajte u klipić. Lim za pečenje podmažite maslacem, poredajte kiflice i ostavite ih da odstoje oko dva sata na toplom. Narasle kiflice premažite majonezom, pospite posipom po želji.

Pecite na 220 stupnjeva dok ne porumene, pečene prelijte otopljenim maslacem.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?