Nermin Nikšić:

Nemam namjeru s Budimirom razgovarati o novom ministru financija

Nermin Nikšić
06.01.2014.
u 14:24

Nikšić je potvrdio da je 10. prosinca 2012. godine podnio zahtjev za razrješenje osam ministara koji nisu uživali povjerenje u Parlamentu FBiH

Premijer Federacije BiH (FBiH) Nermin Nikšić najavio je za srijedu, 8. siječnja, održavanje hitne izvanredne sjednica federalne Vlade na kojoj će predložiti načine prevladavanja problema nastalih nakon što je predsjednik FBiH Živko Budimir razriješio dužnosti ministra financija Antu Krajinu.

Nikšić je rekao da će na sjednici Vlade izložiti svoje viđenje i prijedloge za prevladavanje ovog slučaja dodavši da Budimirovu odluku ne mogu poništiti, ali da moraju naći načina da spriječe kaos. 

On je danas na konferenciji za novinare istakao da je Budimirova odluka nezakonita, neustavna i ništavna, jer je donesena na osnovi nepostojećeg zahtjeva. 

Nikšić je potvrdio da je 10. prosinca 2012. godine podnio zahtjev za razrješenje osam ministara koji nisu uživali povjerenje u Parlamentu FBiH, koji je Budimir sedam dana kasnije odbio. 

"Ova odluka je donesena na osnovi nepostojećeg zahtjeva i Budimir je preuzeo ingerencije premijera. Na ovaj način predsjednik Federacije je prešao na 'plan B' izazivanja kaosa i nereda u FBiH", rekao je Nikšić. 

Federalni premijer je naglasio da mirovine za prosinac neće biti ugrožene, jer je tranša uplaćena prije Budimirove odluke, dok će u slučaju da ova odluka ostane na snazi, druge isplate iz proračuna biti upitne. 

Nikšić je istakao da će iskoristiti sve moguće ovlasti i pokrenuti spor pred Ustavnim sudom FBiH, kako bi ocijenio ustavnost Budimirove odluke. 

"Nemam namjeru s Budimirom razgovarati o novom ministru financija dok Ustavni sud ne riješi spor. Predlažem da smijenimo Vladu, da ja i on podnesemo ostavke, pa da vidimo u Parlamentu tko ima podršku", poručio je Nikšić. 

Ključne riječi

Komentara 2

1H
1hrvatska2
15:45 06.01.2014.

Ovo je circus od vlade Federacijje.Njihova parola je sto gore to bolje! Dokle?

Avatar Izdajnik
Izdajnik
19:14 06.01.2014.

Ma nemaju nikakvu odgovornost isto da rade tuđinima i neprijateljima troše naše pare idu dnevnice sami sebi odvovaraju i dižu plate sami sebe hvale nemogu se dogovoriti ni koji je danas dan ni godina a kamoli kojim putem voditi oveve jadne napaćene ljude konji nepismeni nas vode

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije