Ministar Podžić

Nema zaraženih pripadnika OSBiH, ali ih je 229 u izolaciji

30.03.2020.
u 14:36

Ministar obrane BiH Sifet Podžić, kazao je da je, kada su u pitanju Oružane snage BiH, zasad najvažnije kako nema zaraženih pripadnika. Prema njegovim riječima, život u vojarnama, kada je u pitanju ova epidemiološka situacija, veoma je osjetljiv.
- Mi smo sve poduzeli da ne dođe do zaraze. Imamo, nažalost, 229 pripadnika u izolaciji i 12 članova njihovih obitelji koji su pozitivni na koronavirus - kaže Podžić.
On tvrdi kako  su OSBiH, prema odluci Predsjedništva BiH, obavile svoju misiju i na 10 graničnih prijelaza postavile šatore.
- Iz ove naše misije, jedne od njih, mi smo još dali oko 854 kreveta. Puno sredstava smo dali, ali su zahtjevi i dalje veliki. Dolazimo u situaciju da mi ostanemo bez toga. Tražit ćemo da se sredstva Civilne zaštite, koja su dobili nakon poplava 2014. godine, iskoriste pa tek da se onda od nas traži pomoć. Mi moramo imati zalihe resursa za, ne dao Bog, teže stvari - kaže Podžić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije