PREGOVORI
Povratak na članak

Nema smisla više plutati u Federaciji - traži se pravi model

Tema svih razgovora ista: kako približiti stavove oko provedbe presude u slučaju “Sejdić - Finci”

Komentari 2

DU
Deleted user
11:30 06.12.2013.

NIkako da se hrvatski pregovarači izdidignu iznad priče da izbor članova predsjedništva nije entitetska stvar nego stvar države Bosne i Hercegovine. Što mora biti zacementirana priča da izborne jedinice budu entiteti i što se uporno suzava prostor na dio federacije? Šta će biti ako se desi da Bošnjaci u federaciji proguraju po matrici Komšić nekog od Srba tipa Desnice i koji će imati više glasova od eventualnog Radmanovića, hoće li opet biti priča da će Srbi u federaciji biti obespravljeni ili će se mozda u predsjewdnistvu naci dva srbina i bosnjak?to su varijante koje su realno izvodive. treba tezoto vraćanju neizravnog izbora iz reda zastupnika u Zastupničkom domu jer tu svi izabrani zastupnici imaju legitimitet izborne velje građana.

VL
TU
Tuce
09:18 07.12.2013.

Neznam samo oko cega se dogovaraju kad ova dvoica Sejdic i Finci nikad nemogu biti izabrani u predsjednistvo kad nisu konstutivni ovo je cista lakrdija od pregovora,treba birati jednog predsjednika pa nek se rotiraju svake cetiri godine da bi i ova skupina Sejdic-finci a i ostali mogli biti birani ovako je zagarantovano samo da iz tri narda mogu biti birani.

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.