INTERVJU Marina Pendeš

Nema odbojnosti Hrvata prema OS BiH, HVO je njegov sastavni dio

18.08.2018.
u 11:00

Ministarstvo obrane BiH ponovno je raspisalo natječaj za prijam vojnika s profesionalnim statusom u Oružanim snagama BiH. Ministrica obrane BiH Marina Pendeš ističe da je predviđen prijam vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 ispražnjeno formacijsko mjesto u OS BiH.

Što bi mlade ljude trebalo motivirati da se prijave u Oružane snage Bosne i Hercegovine?

- U Oružane snage bi ih prije svega trebala motivirati činjenica da se prijavljuju kroz puk koji baštini tradiciju Hrvatskog vijeća obrane kao oružane sile koja je osigurala opstanak ovoga naroda. To je jedan od razloga. Drugi razlog je to što smo izmjenama zakona povećali gornju starosnu granicu s 35 na 40 godina za aktivno angažiranje vojnika u službi. To je, po mome mišljenju, bio jedan od glavnih razloga zbog čega se mladi ljudi nisu htjeli prijavljivati. Naime, oni nisu u potpunosti vidjeli svoju budućnost u Oružanim snagama BiH jer su nakon toga morali pronalaziti novi posao, prekvalificirati se. I treće, jedna od najvažnijih stvari kao motivacija za angažiranje u OS BiH jest da bi se uskoro trebale usvojiti izmjene zakona koje bi trebala povećati plaće vojnika.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije