Neuspjeli eksperiment Distrikta

Nema Hrvata 
u Uredu za pravnu pomoć Brčko Distrikta

21.04.2017.
u 07:00

Kada se stvari prepuste “profesionalizmu i stručnosti” vodećih ljudi, onda se dogodi slučaj kakav je, primjerice, u Uredu za pravnu pomoć Brčko Distrikta - nema ni jednoga Hrvata, što, međutim, uopće ne brine prve ljude te institucije i ozbiljno narušava sliku o “uspješnom” projektu Brčko Distrikta koji boluje od jednakih nacionalnih diskriminacija kao i druge sredine i institucije u ovoj zemlji.

Čeka se natječaj

Potvrđuje se ono što je nedavno i provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić istaknuo - kako je u ovoj zemlji diskriminiran svatko tko živi kao pripadnik manje brojnog naroda na pojedinom području BiH. 
Iako je zakonski definirano kako u svim institucijama mora postojati paritet i jednaka zastupljenost, u Uredu za pravnu pomoć Brčko Distrikta to ni izbliza nije slučaj. 
Trenutačno nema zaposlenog ni jednog Hrvata s obzirom na to da je odvjetniku iz reda hrvatskog naroda prestao radni odnos 22. veljače 2017. godine, a u tijeku je natječaj za prazno mjesto. U toj instituciji sada je zaposleno četvero Srba i šestero Bošnjaka. Na čelu institucije je Safet Pizović. To je inače samostalna i neovisna institucija Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, koja na području Distrikta pruža pravnu pomoć građanima slabog imovinskog stanja u skladu sa zakonom. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?