napravi ovo

Nema dobrog nedjeljnog ručka bez pileće juhe, a ovaj recept obožava više od milijun i pol ljudi

05.12.2021.
u 11:00

Ponekad, posebno za vrijeme hladnih dana, tanjur omiljene juhe je sve što nam je potrebno.

„Dobra juha“ ipak nije dovoljno jaka riječ za ovaj recept…

Juha može biti najbrže i najjednostavnije jelo za pripremu, sve što trebate je otvoriti vrećicu i sadržaj preliti vrelom vodom. Ipak, ništa ne može pobijediti okus domaće kuhane juhe, a posebno ako je recept za tu istu juhu pregledalo više od milijun ljudi i iako je objavljen prije više godina, ne prestaje biti popularan. 

Kako skuhati ovu juhu, objasnili su autori na stranici Taste of Home, a sigurno je da će zadovoljiti vaše potrebe za savršenim domaćim jelom.

Prije nego krenete kuhati, autor nudi nekoliko savjeta – koristite komade pileta s kostima i kožom i popržite na ulju u posudi u kojoj ćete kuhati juhu. Ono što ostane će biti dobar temelj za juhu. Kožu maknite s piletine prije nego nastavite kuhati. Osim piletine, tu su i drugi sastojci koji je čine tako ukusnom.

 

Potrebni sastojci:

  • 450 g piletine (komadi s kostima)
  • ½ žlice soli
  • ½ žličice papra
  • 1 žlica ulja
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 10 šalica pilećeg temeljca
  • 4 stabljike celera
  • 4 male mrkve
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica svježeg timijana
  • Tjestenina – količina po želji
  • 1 žlica limunova soka
  • Malo svježeg peršina

 

Priprema:

Piletinu osušite, posolite i popaprite te u posudu za kuhanje dodate malo ulja i zagrijte ga.

Dodajte piletinu tako da je koža okrenuta prema dolje i pržite 3 minute. Izvadite pile, skinite mu kožu i uzmite 2 žlice umaka koji je ostao, ostalo bacite.

Umaku dodajte nasjeckan luk i pržite nekoliko minuta. Dodajte češnjak i popržite. Dodajte temeljac (ili vodu ako ga nemate), dobro pomiješate i pustite da voda proključa.

Vratite piletinu, dodajte celer, mrkvu, lovor i sve ostale začine te kuhajte još najmanje 30 minuta.

Maknite piletinu iz juhe, dodajte tjesteninu i zakuhajte.

Maknite meso s kostiju i vratite piletinu u juhu.

Dodajte peršin i limunov sok. Ako je potrebno, dodajte još soli.

Dobar tek!

 

Shutterstock

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?