Loš početak godine

Neke poljoprivredne kulture trebat će opet sijati, štete ogromne

09.01.2021.
u 08:00

Vidjeti sunce u BiH proteklih tjedana pravo je čudo. Kiša pada danima, poplavljena su brojna polja, a voda je odnijela mnoge usjeve. U svim sferama kao da sav onaj optimizam koji smo gajili nekad u posljednjem tromjesečju 2020. godine, da će sve u 2021. procvjetati, lagano pada u vodu, piše Večernji list BiH. 

Nazvali smo i Dragana Pavlovića, predsjednika Seljačkog saveza Federacije BiH. Iskusni poljoprivrednik postao nam je redovit sugovornik upravo zbog realnog sagledavanja situacije kao i iznošenja činjenica koje oslikavaju pravo stanje u poljoprivredi BiH. Odmah na početku, dok razmjenjujemo dobre želje za novu godinu, obojica se pitamo koliko će biti dobra, a gledajući poljoprivredni resor, već nije počela dobro. - Već su ogromne štete, a što će izići od svega? Luk, bijeli luk... to je pod vodom, dosta toga je poplivalo, da ne kažem sve. Nešto će se ponovno morati zasijati, poput jari ječma. Uništeno je puno toga, žale nam se iz Hercegovine, Posavine... - priča nam Pavlović.

O konkretnim štetama još se ne može govoriti. - Znate kako poljoprivrednici kažu, bit ćemo pametniji kad grane prvo sunce, a dugoročnijeg sunca, onog ozbiljnijeg koje bi moglo pokazati razmjere štete, da se oslikaju neki tragovi na zemlji, još nema - govori Pavlović.

 Kompletan članak objavljen je u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?