Željka Cvijanović

Nećemo sudjelovati u ovakvim tijelima mehanizma koordinacije

zelka cvijanovic
21.02.2016.
u 16:30

"Nećemo sudjelovati u tijelima mehanizma koordinacije jer nismo sudjelovali ni u njegovoj izradi, a svi znaju da je donesen na prevarantski način, držan u tajnosti 15 dana, bez sazivanja sastanka na kojem bi se razmatrale sugestije, komentari i pozicije svih razina vlasti", priopćila je premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović, javlja RTRS. 

U priopćenju se navodi da su ovi stavovi iz ureda predsjednika Vlade Republike Srpske dostavljeni uredima i Dragana Čovića i Denisa Zvizdića, kao priprema za taj sastanak, ali su ignorirani, i nije sazvan nikakav sastanak, iako je tako dogovoreno, već je odluka jednostavno objavljena. 

"Da nećemo sudjelovati dok se ne popravi, to je Vlada već odlučila, a tako će odlučiti i Narodna skupština Republike Srpske, a njihov je problem na razini BiH što se ne osvrću na stavove institucija Srpske. To više uopće nije naš problem. Sudjelovat ćemo onda kada se popravi ono što su tajno i pogrešno napravili, a popravke se moraju vršiti u konzultaciji s nama i jedino uz naše institucionalno sudjelovanje, a ne samoinicijativno od strane Vijeća ministara. Јednostavno zato što institucije na razini BiH ne mogu donositi odluke kojim definiraju poziciju i sudjelovanje institucija Republike Srpske, već to mogu jedino institucije Srpske. Dakle, institucije na razini BiH nisu nam nadređene ni u jednom segmentu, i ta stvar je jasna", navodi se u prioćenju.

Dalje se navodi da institucije BiH ne mogu odlučivati ni što jeste, a što nije relevanto od onog što je Vlada Republike Srpske poslala kroz svoje komentare, niti je li nešto argumentirano ili nije. 

"Mi u Vladi Srpske ne radimo kao padobranci. Kod nas postoje procedure, i one se poštuju. Za nas su validne samo one odluke u čijem smo kreiranju i sami sudjelovali i na njih dali sulasnost", rekla je premijerka Srpske. 

Cvijanovićeva je rekla da je obveza Vlade Srpske da zaštiti institucije Republike Srpske. "Dakle, sudjelovati nećemo dok se ljudi koji sjede u institucijama BiH ne nauče poštivati stavove institucija Srpske", rekla je premijerka. Naglasila je kako će mehanizmom koordinacije prihvatiti kad se uz njihovo sudjeloanje promijeni "nakaradnost koju je Vijeće ministara samoinicijativno definiralo. 

"Do tada nećemo sudjelovati niti jedan državni službenik, niti jedan ministar, niti predsjednik Vlade, dakle, nitko", poručila je. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije