Čović s predsjednicima udruga HVO­a

Neće dozvoliti da se kriminalizira Domovinski rat

Dragan Covic i hvo
05.02.2016.
u 11:39

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim problemima braniteljske populacije, reviziji braniteljskih prava i izmjenama i dopunama zakona koji tretiraju braniteljska prava

Sinoć je u Domu HDZ BiH u Mostaru predsjednik HDZ BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao s predsjednicima Središnjih udruga HVO­-a.

Na sastanku se razgovaralo o aktualnim problemima braniteljske populacije, reviziji braniteljskih prava i izmjenama i dopunama zakona koji tretiraju braniteljska prava.

U razgovoru Čovića i predsjednika Središnjih udruga HVO­a jasno je istaknuto kako se neće dozvoliti da se kriminalizira Domovinski rat s posebnim osvrtom na način procesuiranja hrvatskih branitelja i časnika koji se optužuju za ratni zločin, također osuđujemo i odbacujemo svaki pokušaj nametanja kolektivne odgovornosti u optužnicama koje se temelje na konstrukciji „udruženog zločinačkog pothvata„ a koje se pokušavaju nametnuti kako Zapovjednicima HVO­-a, tako i hrvatskom narodu.

Predsjednici Središnjih udruga HVO­a dali su punu potporu predsjedniku Čoviću, te istaknuli dosadašnju dobru suradnju kao i nadu da će se ista nastaviti i u budućnosti, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije