Neovisni odbor PSBiH

Neće biti pokrenut disciplinski postupak protiv Mirsada Vilića

Mirsad Vilic
19.04.2016.
u 20:51

Krunić je rekao novinarima nakon sjednice da su tri člana Odbora glasovala za inicijativu, isto toliko ih je bilo protiv, a uzdržana su takođe bila tri

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH danas nije podržao inicijativu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića za pokretanje disciplinskog postupka protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića.

Ova inicijativa razmatrana je radi utvrđivanja eventualne Vilićeve odgovornosti za prošlogodišnje događaje u Potočarima, nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici, kada je fizički napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, javlja Srna.

Predsjedatelj Neovisnog odbora Žiko Krunić rekao je novinarima nakon sjednice da su tri člana Odbora glasovala za inicijativu, isto toliko ih je bilo protiv, a uzdržana su takođe bila tri. Za usvajanje inicijative potrebno je sedam glasova.

Podršku Neovisnog odbora danas nije dobila ni Krunićeva inicijativa za dopunu Poslovnika o radu Odbora koja bi omogućila da, ako inicijativa za smjenu ili disciplinski postupak protiv rukovoditelja policijskih agencija BiH ne dobije podršku ovog tijela, takav zahtjev bude proslijeđen Vijeću ministara BiH.

Krunić je podsjetio da se inicijativa ministra Mektića za pokretanje disciplinskog postupka ili smjenu Vilića našla treći put pred Neovisnim odborom bez podrške, navodeći da je procedura danas okončana.

Neovisni odbor 30. ožujka nije podržao inicijativu za Vilićevu smjenu koju je Mektić uputio u kolovozu prošle godine, jer nije imala potrebnu većinu od sedam glasova. Prethodno, Neovisni odbor u listopadu prošle godine nije podržao ovu inicijativu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut je u srpnju prošle godine nakon komemoracije žrtvama zločina u Srebrenici. Vučića je, prvo verbalno, a zatim i kamenicama, napala grupa ljudi u Potočarima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?