Park Rangr

Ne znate gdje ste parkirali? Ova bi vam aplikacija mogla pomoći

ilustracija
19.09.2017.
u 19:54

Park Rangr, aplikacija nastala tijekom 24 sata, moći će provjeriti jeste li parkirali na dozvoljenom mjestu i koliko dugo možete na njemu ostati, ali vas i dovesti do automobila ako se izgubite Park Rangr, aplikacija proširene stvarnosti (augmented reality, AR) predstavljena tijekom Tech Crunchovog hackatona Disrupt SF, zamišljena je jednostavno, prenosi Tportal.hr. 

Snimite znak za parkiranje u blizini svog vozila. Aplikacija pribavi podatke o ograničenjima parkiranja kako bi provjerila smijete li tu parkirati te vam stavila do znanja koliko dugo možete ostati parkirani na tom mjestu, kolika je stopa kriminaliteta u okolici te do čega možete doći pješke u blizini.

Nakon što izađete iz vozila aplikacija spremi lokaciju na kojem se ono nalazi. Obavijestit će vas koliko ste se od njega udaljili, kao i koliko ćete trebati pješačiti kako bi se vratili do njega. U sadašnjoj fazi razvoja može odrediti vašu lokaciju pomoću GPS-a i navoditi vas do nje koristeći AR. 

Iza aplikacije stoji četveročlani tim koji je napravio u 24 sata koristeći Appleov set alata ARKit kako bi u nju ubacio vizualizacije potrebne za proširenu stvarnost. 

Park Rngr bi se u nekom trenutku trebao naći u Appleovoj trgovini App Store, nakon što mu dodaju značajku slanja notifikacija koje će korisnike obavještavati kad se trebaju vratiti do vozila, piše Tech Crunch.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?