ZA BOLJU HIDRATACIJU

Ne unosite dovoljno tekućine tijekom dana? Isprobajte ove jednostavne trikove!

voda
Dreamstime
20.11.2023.
u 08:45

Nedavna studija pokazala je da prosječni Amerikanac pije samo pet čaša vode dnevno, u usporedbi s preporučenih osam. Srećom, također je otkriveno da vam jednostavan trik može pomoći da pijete više vode.

Lako je popiti kavu kada vam treba energije ili uzeti limenku gaziranog soka uz ručak, ali pijenje dovoljno vode tijekom dana često može biti nemoguća misija. Nedavna studija pokazala je da prosječni Amerikanac pije samo pet čaša vode dnevno, u usporedbi s preporučenih osam. Srećom, također je otkriveno da vam jednostavan trik može pomoći da pijete više vode, prenosi Best Life.

Studija, koju je proveo OnePoll u ime MyMuse, ispitala je 2000 Amerikanaca kako bi došla do svojih otkrića. Od ispitanika, 26 posto ne vjeruje da piju dovoljno vode tijekom dana, dok 71 posto 'želi da sok ima iste prednosti kao voda'. Stoga je logično da je 70 posto ispitanika reklo da bi popilo više vode da je boljeg okusa. Do tog trenutka, 82 posto 'postaje kreativno dodajući infuzije poput okusa i voća u svoju vodu'.

'Tržište je prepuno aromatiziranih vodenih opcija koje su pune šećera i kalorija', rekla je Megan Robles, direktorica marketinga MyMuse, 'Potrošači žele pića koja nisu samo ukusna i praktična, već i opcije s kojima se mogu dobro osjećati s prirodnim sastojcima i dodatnim pogodnostima za podršku imuniteta, a sve to bez žrtvovanja okusa'.

Što se tiče okusa vode koji ljudi preferiraju, borovnica je dobila 35 posto glasova. Amanda Sauceda, registrirana dijetetičarka u Mindful Gutu, slaže se i kaže da su joj omiljene smrznute borovnice: 'One su prirodne kockice leda, a onda, kako se tope, razbijam ih žlicom kako bi dobila vodu s okusom borovnice'.  Limeta je druga s 31 posto glasova, a slijede je jagoda i limun izjednačeni s 29 posto.

Shauna Davis, registrirana dijetetičarka i osnivačica Veggicateda, napominje da možete koristiti i krastavac ili začinsko bilje poput metvice i bosiljka za dodatni okus vode. Unaprijed pripremite nekoliko različitih okusa i ostavite ih u hladnjaku da upiju voćni okus.

Elektroliti su važan dio održavanja hidratacije. Ako ne unosite dovoljno redovnim pijenjem vode, razmislite o dodavanju alternativa s tržišta koje će učiniti vodu ukusnijom uz istovremeno pružanje ključnih hranjivih tvari. 'Okusi ne samo da čine vodu primamljivijom, već će vam također pomoći da nadoknadite elektrolite koje gubite znojenjem', objašnjava Rebecca Stewart, stručnjakinja za performanse i mobilnost bez boli i osobna trenerica.

Još jedan zabavan način za uključivanje okusa je osmišljavanje tematskih dana za piće. Na primjer, registrirani dijetetičar Yaa Boayke predlaže 'ponedjeljke s mentom', kada u vodu dodate svježu metvicu, ili 'srijede s lubenicom', kada dodate svježu dinju ili paketić elektrolita s okusom lubenice. To je kreativno i jednostavno rješenje kada vam voda dosadi. Osim dodavanja okusa vašoj vodi, stručnjaci preporučuju neke druge jednostavne trikove za održavanje hidratacije

Investirajte u zabavnu bocu za vodu: Ako ste bacili oko na slatku novu bocu vode, možda je vrijeme da uložite u nju. 'Trend boca za vodu za emocionalnu potporu može se nekima činiti glupim, ali posjedovanje boce za vodu za višekratnu upotrebu u vašoj omiljenoj boji ili njezino ukrašavanje naljepnicama može je učiniti primamljivijom za nošenje sa sobom (i ekološki prihvatljivijom!)' kaže Stewart.

Mnoge boce za vodu za višekratnu upotrebu drže pića hladnima dulje vrijeme, a neke čak dolaze s podsjetnicima o tome kada biste trebali piti, kao i citatima koji će vas motivirati. Ellen Thompson, osobna trenerica u Blink Fitnessu, preporučuje bocu vode sa slamkom: 'Mogla bi vam pomoći da pijete veće gutljaje ili olakšati pijenje vode'.

Postavite ciljeve tijekom dana: 'Najvažniji trenuci za hidrataciju su kad se probudite radi povećanja energije, prije spavanja i prije obroka, ali korisno je i pijenje tijekom dana', kaže Josh York, certificirani osobni trener. Kako biste postigli te ciljeve, Ellen predlaže postavljanje podsjetnika za piće svakog sata na vašem telefonu, satu ili kalendaru. 'Ovi poticaji mogu vam pomoći da se ne zaboravite hidratizirati!', kaže.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije