Ministar Vjekoslav Mandić

Ne opuštati se i ne shvaćati olako ublažavanje mjera

Vjekoslav Mandić
25.04.2020.
u 11:36

Ministar Mandić je poručio kako građani i dalje trebaju biti oprezni.

Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, rekao je kako građani ovog bh. entiteta trebaju ozbiljno shvatiti pandemiju koronavirusa i ne opuštati se zbog ublažavanja mjera zabrane.

On je za N1 poručio kako građani i dalje trebaju biti oprezni.

''Treba shvatiti da se ne trebamo opustiti i ne shvaćati olako ovo ublažavanje mjera'', rekao je Mandić.

Potom je dodao kako je većina građana dosad poštivala preporuke i mjere i da se upravo zahvaljujući njihovoj odgovornosti zdravstveni sustav nije urušio.

''Nisu građani shvatili olako i većina je poštivala mjere i zahvaljujući njima nismo srušili zdravstveni sustav. Vidimo u svijetu što se događa - umrle ne mogu stići ni pokopati. Mi još uvijek čuvamo zdravstveni sustav'', naglasio je ministar Mandić.

Svi zdravstveni sustavi u ovim okolnostima pokazuju slabosti pa tako i sustav u FBiH, rekao je Mandić. 

''Nijedna zemlja nije bila spremna dočekati ovako nešto. Zdravstveni sustav u jačim zemljama su pokazali svoje slabosti i tako i zdravstveni sustav u Federaciji, ali ja gledam njegove dobre strane i on je izvanredno odgovorio. Slabosti ćemo popraviti, ali ja sam zadovoljan i mislim da su svi odgovorili najbolje što smo mogli u ovako kriznoj situaciji'', rekao je Mandić za N1.

Govoreći o prigovorima o lošem tretmanu pacijenata, Mandić je kazao kako pismeni prigovor Ministarstvo nije dobilo.

''Svaki pacijent mora biti uslužen, iznenadila nas je korona i kadrove smo većinom angažirali na rješavanje ovih problema, ali pacijenti ne smiju trpiti, svi moraju dobiti zdravstvenu uslugu i za nešto drugo nema izgovora. Smatram kako to još nitko nije uradio, ljudi se maksimalno trude. Ima li pojedinačnih propusta i odgovornosti? Naravno da ima, ali dobro se snalazimo'', dodao je ministar.

O ukidanju policijskog sata u FBiH rekao je kako Federalno ministarstvo zdravstvo nije donijelo preporuku te kako je možda trebalo pronaći neku drugu soluciju. 

- Mi nismo o tome raspravljali i mislim da je to trebalo postupno ublažavati. Federalna uprave civilne zaštite je donijela takvu mjeru, i nadam se da su imali argumente'', naglasio je ministar Mandić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije