PORUKA

Ne treba nam edukacija o kriminaliziranju branitelja

Branitelji prosvjeduju protiv marginalizacije FBiH
VL FOTO
25.06.2014.
u 10:03

Hrvatski predstavnici neće na sutrašnji Helezov seminar u Fojnicu

Predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga HVO-a i županijski ministri za pitanja branitelja iz većinski hrvatskih županija, neće nazočiti seminaru koji federalni ministar Zukan Helez sutra organizira u Fojnici.

Koordinacija temeljnih udruga HVO proisteklih iz Domovinskog zajedno sa županijskim ministrima branitelja odlučili su odbaciti Helezov poziv, jer spomenuti skup nema nikakvu svrhu i smisao.

- Moramo priznati da smo zbunjeni pozivom federalnog ministra branitelja da sudjelujemo na seminaru u Fojnici. Neprihvatljivo je da ponovno raspravljamo o informaciji o kojoj je raspravljao Dom naroda Parlamenta Federacije BiH i na jasan se način očitovao o toj temi donošenjem zaključaka, ističu hrvatski predstavnici.

Na tematskoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH je vođena iscrpna rasprava o temi „revizije“, a kao polazni materijal je korištena informacija o provedbi Zakona o provedbi kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite za razdoblje 5. 7. 2010 do 31. 3. 2014. godine.

Po okončanju rasprave, Dom naroda je donio zaključke kojima je potvrdio da se revizija provodi suprotno zakonu. No, umjesto poštivanja i izvršavanja zaključaka Doma naroda, ministar Helez sve nastoji zakamuflirati organizacijom seminara.

- Ne možemo prihvatiti ni nespornu činjenicu da nas glavni nositelj kršenja zakona o reviziji poziva na seminar kako bi nas njegovi podanici educirali o tehnikama kriminaliziranja braniteljske populacije.

Ovaj poziv smatramo grubim pokušajem izbjegavanja provedbe zaključaka Doma naroda i još jednom smišljenom obmanom javnosti i branitelja od resornog ministra Zukana Heleza, jer kako drugačije objasniti činjenicu da smo pozvani na seminar o „reviziji“, a ne sudjelujemo na bilo kakav način u njenoj provedbi, jer smo na nezakonit način, već odavno, eliminirani iz svih faza revizije, ističu u Koordinaciji temeljnih udruga HVO-a.

Istodobno, pozivaju ministra Heleza da reviziju vrati u ustavne okvire i žurno pristupi realiziranju zaključaka Doma naroda.

Hrvatski predstavnici izražavaju spremnost za sudjelovanje u pripremama i provedbi tih parlamentarnih zaključaka.

Također, Koordinacija temeljnih udruga HVO proisteklih iz Domovinskog rata poziva ministre i direktore uprava, kao i predstavnike braniteljskih udruga Armije RBiH da podrže vraćanje revizije u zakonske okvire i da se stoga ne odazovu pozivu za sudjelovanje na Helezovom seminaru.

Ključne riječi

Komentara 2

IL
ilicak
17:39 25.06.2014.

Helez i njegove bo, ba pokusavaju jos uvijek sve protiv bosanskih Hraata dok nam ne pukne film da vratimo sav onaj prostor sto smo im davali u toku rata a oni gubili od srba ,a vrijeme se strahovito rriblizava poslije nece imat ni svoju fildjan drzavu a vratit ce im se sve ovo sto nam cine.

IL
ilicak
12:43 27.06.2014.

Pa ko uopste dopusta tom elezovicu i elescicima da smiju otici tamo a kamo li kvocat sto ne treba. Sto tog budalu ne skratite za tintaru i da se da i drugim osmanlijama do znanja da je proslo njihovo vrijeme. Ta susa nije zasluzila da se vrzma po stadu a kamo li po pressjednistvu da se razmece i od poreznih obaveznika da jede sve farbe Kruhova ,torti i cokoladnih kolaca. Hrvati bosne , nasi politicari im ponovo pomazu da osnuju Osmansko carstvo u Bosni. Osnuj te Herceg bosnu a njih posaljite srbima da ih opamete ovo poslije rata kad ih nisu opametili do sada. Oni nikad nece biti Hrvatima zahvalni sto ih uopste ima jos na ovim krajevima, a evropa ih nece jos dugo trpit ovakvim kakvi jesu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije