Vijeće ministara BiH

Ne smiju se prodavati upaljači koji nisu sigurni za djecu

22.03.2016.
u 07:00

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Agencije za nadzor nad tržištem, donijelo je odluku o stavljanju na tržište upaljača sigurnih za djecu s oznakom “E”, koja potvrđuje određeni stupanj usklađenosti s legislativom EU-a u ovoj oblasti, piše Večernji list BiH. Cilj odluke je osiguranje visoke razine zaštite zdravlja i sigurnosti potrošača, posebno djece u BiH. Odlukom su propisani sigurnosni zahtjevi za stavljanje na tržište upaljača, sigurnih za djecu, te se zabranjuje stavljanje na tržište BiH upaljača privlačnih djeci.

Agencija za nadzor nad tržištem BiH će za provedbu i praktičnu primjenu ove odluke u roku od tri mjeseca donijeti smjernice koje će biti dostupne na internetskoj stranici ove agencije. Na jučerašnjoj sjednici Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlade Azerbajdžana o međunarodnom cestovnom prijevozu, kojim se uspostavlja prijevoz putnika i robe. Redoviti linijski i povremeni (izvanlinijski) prijevoz putnika te prijevoz robe između dvije zemlje (bilateralni, tranzit u/iz trećih zemalja) obavljat će se na osnovi zajedničkog pristanka nadležnih tijela i podlijegat će sustavu dozvola koje izdaju nadležna tijela dviju država.

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar prometa i veza. Vijeće ministara BiH imenovalo je za v. d. direktora Arhiva BiH Sašu Klepića. Ono je, na prijedlog Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost, donijelo odluku o formiranju Radne skupine za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor.

U Radnu skupinu imenovani su predstavnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, državnih ministarstava vanjskih poslova i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost te resornih ministarstava RS-a i FBiH. Za predsjedateljicu Radne skupine imenovana je Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a. Radna skupina će osigurati koordinaciju rada institucija BiH, FBiH, RS-a i lokalnih razina vlasti u vezi s aktivnostima potencijalne izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor. Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o kolokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava (DKP), odnosno o njihovom zajedničkom korištenju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije