Čović s Lajčakom

Ne smije se dogoditi da jedan narod bira predstavnike u vlasti drugome

26.02.2018.
u 15:27

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sastao se u Ženevi s Miroslavom Lajčakom, predsjednikom Opće skupštine UN, te glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom. 

Na početku susreta predsjedatelj Predsjedništva BiH Čović još je jednom čestitao Lajčaku na preuzimanju dužnosti predsjednika ovogodišnjeg predsjedanja Općom skupštinom UN, te izrazio punu potporu izaslanstva Bosne i Hercegovine njegovom radu.

Također ga je informirao o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, te istaknuo kao jedan od prioriteta izmjenu Izbornog zakona. Kazao je ovom prigodom kako je nužno izmijeniti Izborni zakon, jer se ne smije opet dogoditi da jedan narod bira predstavnike u vlasti drugome. Izmjenom Izbornog zakona ispoštovale bi se odluke Suda za ljudska prava u Strasbourgu, te Ustavnog suda BiH.

Lajčak je još jednom ponovio ovom prigodom kako će tijekom svoga predsjedanja Općom skupštinom UN učiniti sve kako bi institucije ove svjetske organizacije posvetile veću pozornost Bosni i Hercegovini.

Čović se sastao i s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Antoniom Guterresom, kojeg je informirao o stanju ljudskih prava u BiH. Istaknuo je također visoku razinu suradnje s Uredom rezidentne koordinatorice Ujedinjenih naroda i rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini.

Govorio je i o sudjelovanju BiH u mirovnim misijama UN, kao izravnom doprinosu očuvanju svjetskog mira i stabilnosti. Na kraju susreta dr. Čović je uputio poziv glavnom tajniku Guterresu da u skorijoj budućnosti posjeti BiH.

Nakon susreta s visokim dužnosnicima UN, Čović je sudjelovao na sastanku na visokoj razini o doprinosu ljudskih prava u oblasti izgradnje održivog mira, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije