Ismir Jusko

Ne postoji nijedan faktor koji bi zaustavio projekt Unsko-sanske pruge

ilustracija
08.11.2017.
u 10:32

Ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko izjavio je danas kako u ovom trenutku ne postoji nijedan faktor koji bi zaustavio projekt Unsko-sanske pruge i da do sada nije naišao ni na jednu zapreku.

Jusko je za N1 kazao da je nakon više od 10 godina čekanja, prije tri mjeseca obavljeno niz razgovora s kolegama iz Hrvatske u vezi sa aktiviranjem projekta Unsko-sanske pruge.

- Kontaktirali smo i luke da vidimo jesu li zainteresirani za prevoz robe preko toga i kazali su da jesu. Potpisali smo sporazum koji ćemo na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara staviti. Ja sam apsolutno uvjeren da ćemo dobiti podršku Europske komisije. Razgovarao sam i s gospodom iz Europske investicijske banke i uvjeren sam da žele to podržati. To će biti prilika i za nova radna mjesta i ne znam zašto se čekalo toliko dugo na ovaj projekt - rekao je on.

O mostu Gradiška je rekao kako su svi mostovi važni i da je važno da nas spajaju.

- Radimo završnu fazu tendera za Gradišku i to je put koji će pomoći našim gospodarstvenicima i veliki potencijal je za turiste koji žele posjetiti našu zemlju - naveo je.

Komentirao je i problem putne dionice za Crnu Goru preko Šćepan-Polja. 

- Čuo sam kako taj dio zovu kategorijom ekstremnih sportova i podržavam taj stav. Već sam razgovarao s ministrom Osmanom Nurkovićem iz Crne Gore i Crna Gora je spremna da krenuti s tim projektom, ali treba i naša volja. To nije u nadležnosti državnog ministarstva, ali već imamo pozitivne odgovore. Radi se o jednoj dionici koja nije toliko duga. Ministarstvo daje sve od sebe da krene u pravom pravcu - kazao je Jusko.

Kada je u pitanju Koridor Vc istaknuo je da je u proteklih 15 mjeseci, koliko je dugo u mandatu, kada se spominje Koridor Vc, on za njega kaže da je to arterija koja neće funkcionirati pravilno ako nemamo protoke, odnosno ostale puteve.

- Koridor Vc je internacionalni koridor ali ništa manje važni su koridori unutar BiH - rekao je, između ostalog, Jusko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije