recepti

Ne peče se i brzo je gotova: Zebra torta oduševit će vas okusom i izgledom

profimedia
19.07.2020.
u 18:50

Zebra torta izgledom podsjeća na kožu zebre, a upravo zbog svog efektnog izgleda savršen je odabir za posebne prigode poput vjenčanja i godišnjica. Iznenadite nekog vama dragog ovim jednostavnim kolačem koji se ne peče i vrlo je brzo gotov. Za pripremu ove torte potreban vam je kalup i svega nekoliko sastojaka koji su zaslužni za lagani, osvježavajući okus u kojem možete uživati tijekom ljetnih mjeseci, piše Tportal.hr. 

Sastojci

Sastojci za biskvit:

  • 250 g tamnog kakao keksa
  • 120 g otopljenog maslaca
  • 5-6 žlica mlijeka

Sastojci za kremu:

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 400 g kiselog vrhnja
  • 200 g šećera
  • 20 g želatine
  • 100 ml hladne vode
  • 80-100 g tamne čokolade
  • 50 ml hladnog mlijeka

Priprema

1. Započnite s pripremom biskvita. Usitnite kekse u električnoj sjeckalici. Prebacite ih u posudu i dodajte otopljeni maslac i mlijeko. Dobro promiješajte.

2. Smjesu s keksima prebacite u kalup za tortu i po vrhu pritisnite dnom čaše na stalku kako bi se biskvit nabio i izravnao. Ostavite u hladnjaku dok radite kremu.

3. U posudi pomiješajte želatinu s hladnom vodom i ostavite sa strane.

4. Izmutite slatko vrhnje u šlag. U zasebnoj posudi miksajte kiselo vrhnje i šećer pa prebacite u šlag i sve zajedno promiješajte.

5. Na pari otopite čokoladu.

6. Žlicu kreme dodajte u posudu sa želatinom i dobro promiješajte. Dobivenu smjesu prelijte u ostatak kreme. Promiješajte. Dodajte hladno mlijeko i ponovno promiješajte.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?