ODGOVARA 'KRALJICA ČIŠĆENJA'

Ne možete s odjeće oprati žute mrlje od dezodoransa? Isprobajte ovaj jednostavan savjet!

odjeća, pranje
shutterstock
31.03.2022.
u 07:10

Znoj u sebi između ostalog sadrži i ureu koja u reakciji sa solima na odjeći ostavlja žuti trag.

Često se dogodi da mrlje od znoja i dezodoransa i nakon nekoliko ciklusa pranja ostanu na odjeći, no obožavatelji britanske 'Kraljice čišćenja' Mrs.Hinch imaju rješenje i za to...

- Imate li savjet za uklanjanje mrlje od dezodoransa s košulje? - prenio je Express pitanje jedne pratiteljice u Facebook grupi, a javili su se mnogi koji su se i sami susreli s tim problemom.

Naime, znoj u sebi između ostalog sadrži i organsku tvar ureu koja u reakciji sa solima iz mirisa ostavlja tvrdokorni žuti trag. Ipak, i to se, kažu u grupi, lako može riješiti i to - namakanjem odjevnog predmeta u bijeli (alkoholni) ocat.

- Bijeli ocat će odmah sve očistiti - napisala je jedna žena i savjetovala da se košulja u octu namače najmanje 20 minuta; da mrlja 'magično' nestane. Nakon toga ju, dodaje, operite kao i obično.

- Tako sam prala školske i radne uniforme i uvijek su bile kao nove - potvrdila je korisnica, a bijeli ocat koji je odličan i za uklanjanje mirisa možete, kaže, nanijeti i izravno na mrlju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?