BRZO I JEDNOSTAVNO

Ne mora biti dugo i naporno: Očistite kuhinju u 5 minuta!

čišćenje
shutterstock
06.02.2024.
u 08:25

Ovi trikovi štede vrijeme

Ako želite brzo očistiti kuhinju, slijedite stara pravila 'od vrha do dna' i od 'naprijed prema natrag'. "To štedi vrijeme i nećete udvostručili posao", kaže Kulaga. Evo što sve možete napraviti u pet minuta, što je idealno ako imate nenadane goste, piše Family Handyman.

Ormarići: Nekoliko masnih mrlja može učiniti cijelu kuhinju prljavomDanny Lipford, stručnjak za domaćinstvo i voditelj televizijske i radio emisije "Homeowner", ima veliki savjet o tome kako brzo očistiti kuhinju: "Zagrijte vlažnu spužvu u mikrovalnoj pećnici na minutu, a zatim dodajte deterdžente s citrusima. Topla spužva uklonit će mrlje i smanjiti vrijeme čišćenja.

Sudoper: Sjajni kuhinjski sudoper od nehrđajućeg čelika najvažniji je dio vaše kuhinje. Za brzo čišćenje sudopera bez grebanja, koristite vlažnu spužvicu i sodu bikarbonu. "Soda bikarbone uklonit će mrlje bez grebanja po površini", kaže Kathleen McEvoy za Msn.com. "Nakon što očistite mrlje, ispunite bocu za prskanje octom i isperite sudoper", objašnjava McEvoy. Ocat djeluje kao dezinfekcijsko sredstvo. Isperite vodom i sudoper će zasjati kao novi.

Osvježite zrak: Vrlo je važno da osvježite zrak, probajte naći prirodna sredstva ili mirisne svjeće koje će pomoći da vaša kuhinja djeluje svježije.

Očistite pod: Jedna od najvažnih stvari je da pod vaše kuhinje bude čist i svjež.Ne možete očekivati ​​da vaši gosti izuju cipele ako vam je pod prljav. Brzo počistite metlom ili usisavačem, a zatim brzo očistite svu prolivenu hranu vlažnom mikro krpom ili papirnatim ručnikom

Očistite vidljivi nered: Radna ploča i kuhinjski stol često služe kao odlagalište svega. Pošta, čarape, gumice za kosu, ključevi, igračke  i drugo mogu učiniti da inače čista kuhinja izgleda pretrpano. Nije baš primamljivo kada gost mora lopatom odbaciti smeće u stranu da sjedne. Gosti se osjećaju opušteno kada vaš prostor izgleda organizirano. “Umjesto da svaki predmet vraćate na njegovo pravo mjesto jedan po jedan, skupite sve predmete koji ne pripadaju i stavite ih na jednu hrpu”, kaže Kulaga. Spremite ih u torbu ili kutiju i stavite u ormar. Kasnije se predmeti mogu pravilno zbrinuti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije