Čerkez pozvao

Ne izlazite sljedeći tjedan do 12 sati zbog zdravlja umirovljenika

umirovljenici
03.04.2020.
u 18:55

Dozvolili smo osobama starijim od 65 godina da sljedeći tjedan podignu mirovine. Ovim putem želim pozvati sugrađane da se pridržavaju mjera osobne zaštite i da ne izlaze sljedećih pet dana od 8.00 do 12.00 sati kada je umirovljenicima omogućeno kretanje - rekao je Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez.

Zamolio je sve građane da u tom razdobljzu izbjegnu izlazak vani i kretanje koliko god je to moguće, posebno na mjestima gdje se podižu mirovine, poštama, uredima i trgovinama. 

Naglasio je kako donešene mjere za sada daju određene rezultate, te kako je i dalje veoma važno da se građani pridržavaju mjera osobne zaštite, posebno kada je njihovim starijim sugrađanima dozvoljeno da prošetaju i podignu mirovine. 

- Da ne bismo ugrožavali njihovo zdravlje, još jedanput vas molim da u razdoblju od 08.00 do 12.00 sati do sljedećeg tjedna ne izlazite i da starijim osobama omogućimo slobodu kretanja. Sve ćemo pratiti i sukladno tome u sljedećem razdoblju donositi mjere za stabilnost situacije, kakvu trenutno imamo - rekao je.  

Čerkez je dodao kako je u tijeku testiranja na koronavirus danas do 16 sati 41 osoba testirana pozitivno, te kako je sve promjene moguće pratiti na platformi www.covid-19.ba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije