Borovac i Jović:

Ne dozovoliti da napadi na povratnike ostanu nekažnjeni

12.11.2017.
u 14:34

Državna ministrica za ljudska prava Semiha Borovac i njezin zamjenik Predrag Jović naglasili su kako je poražavajuća i za svaku osudu činjenica da se i nakon više od 20 godina od okončanja rata povratnici suočavaju sa napadima, prijetnjama smrću te uništavanjem imovine, s čime se suočava povratnička obitelj Nedžada Herceglije iz sela Bjelogorci kod Rogatice.
 
Osuđujući napad na povratničku obitelj Herceglija, Borovac i Jović su uputili poziv prvenstveno policiji i lokalnoj zajednici da posebnu pažnju posvete ovom slučaju i ne dozvole da ovakvi nemili događaji ostanu nekažnjeni.
 
- Povratnici predstavljaju najugroženiju kategoriju stanovnika u našoj zemlji i svaki napad na njih neophodno je promatrati kao napad na sve nas, na društvo u cjelini kao i na sve što je učinjeno na planu ponovne izgradnje povjerenja i suživota u našoj zemlji. Ne smijemo dozvoliti da govor mržnje i krivična djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti budu neadekvatno sankcionirana, jer ona su direktna prijetnja svjetlijoj budućnosti svih nas i naše djece – naveli su Borovac i Jović.
 
Pored institucija svih razina vlasti pozvali su predstavnike crkava i vjerskih zajednica te nevladinog sektora da svojim djelovanjem daju doprinos poštivanju temeljnih ljudskih prava kao i izgradnji tolerancije i razumijevanja među narodima u Bosni i Hercegovini što je preduvjet svakog drugog napretka u našoj zemlji, priopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije