INTERVJU Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a

Ne bude li dogovora o Izbornom zakonu, BiH će biti blokirana

26.02.2018.
u 08:00

Posljednji susret predstavnika bošnjačkih i hrvatskih stranaka s posebnim izaslanikom EU-a u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom, po izjavama dijela sudionika, nije donio napredak u smjeru dogovora o izmjenama Izbornog zakona. Ovaj je susret trebao donijeti ohrabrenje pred skori dolazak europskih dužnosnika i predaju upitnika. No, ništa od toga. Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto ističe kako je do dogovora vrlo jednostavno doći samo ako se želi provesti presuda Ustavnog suda BiH.


Gospođo Krišto, kako ocjenjujete posljednje razgovore s gospodinom Wigemarkom? Je li bilo ikakvog pomaka?

- Razgovor je zapravo bio jedan u nizu koje smo do sada imali pod pokroviteljstvom Europske komisije, američke administracije, ali i OESS-a. Radi se o kontinuitetu razgovora sa strankama iz Federacije BiH. Međunarodni predstavnici pokazuju snažnu želju da se dođe do makar minimuma kompromisa. Ali, uistinu, kada su u pitanju sudionici sastanka, konkretno sve bošnjačke političke stranke, oni nastupaju kao jedno i zbog toga je teško doći do bilo kakvog rješenja.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?