smiljan vidić

Ne bojim se reći da ima i onih koji napuštaju BiH iz pomodarstva

28.05.2019.
u 10:00

Čapljina je prošlotjednom jednoglasnom odlukom vijećnika i službeno postala Grad, a donedavno Općinsko vijeće od 22. svibnja funkcionira kao Gradsko. U povodu službenoga proglašenja Gradom s gradonačelnikom “Cvijeta Hercegovine” dr. Smiljanom Vidićem razgovarali smo o sadašnjim i budućim projektima, obrazovanju, zdravstvu, ukupnoj gospodarskoj slici, procvatu stanogradnje, turizmu, ali i o tome kako zadržati mlade da ostanu.

Nedavno ste u Sarajevu predstavili projekt vodoopskrbnog sustava Dubravske visoravni i potez Čapljina - Trebižat - Zvirovići, ističući iznimnu suradnju s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD). Upravo taj projekt predstavljen je kao primjer dobre prakse u BiH.

Grad Čapljina je kroz projekt vodoopskrbnog sustava Dubravske visoravni i potez Čapljina - Trebižat - Zvirovići ušla u suradnju s EBRD-om. EBRD je početkom svibnja u Sarajevu održao godišnju Skupštinu guvernera banke. Imao sam čast i zadovoljstvo što me je EBRD pozvao na svoj dosad najveći skup, i to kao jedinog panelista iz regije zapadni Balkan (BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo). Direktori EBRD-a procijenili su da je projekt vodoopskrbnog sustava Čapljine najbolji primjer dobre prakse suradnje EBRD-a i lokalne vlasti u regiji zapadni Balkan. To je bilo veliko priznanje cijelom timu koji je radio na projektu, od faze projektiranja pa sve do izvršenja radova. Sve se radilo po standardima EU-a, i to je za nas veliko iskustvo...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?