savjeti

Naučite kako učinkovito smanjiti podočnjake i što ih uzrokuje

ilustracija
29.11.2021.
u 19:45

Konstantno nam nude kreme za okoloočno područje, smanjivanje bora i podočnjaka, no znate li uopće kako se riješiti podočnjaka?

Oni su većinski određeni getenski, načinom života, stresom i nedostatkom sna, no, nije svaka vrsta podočnjaka takva, kao što nije ni svaka okoloočna krema za svake podočnjake. Kad pričamo o tamnim podočnjacima, postoji nekoliko opcija zašto nastaju, pa bolje nego da trošite stotine kuna na skupe kremice, vrijeme je da vam potanko objasnimo što koji podočnjaci znače, piše ljepotaizdravlje.hr. 

Podočnjaci uzrokovani hiperpigmentacijom

Ako vam je okoloočno područje puno tamnije nego ostatak kože, možda se borite s hiperpigmentacijom (pretjerana produkcija melanina) na određenim područjima na licu. Najbolje rješenje za ovaj problem su korištenje niacinamida i vitamina C, koji će vam pomoći ublađiti hiperpigmentacije. Također, vrijeme je da uložite novac u dobru kremu sa zaštitnim faktorom i nanosite je svaki dan bez obzira na vremensku prognozu, jer u doticaju sa suncem, hiperpigmentacija se pojačava.

Podočnjaci uzrokovani oblikom okoloočnog područja

Ni oblik vašeg okoloočnog područa nije zanemariv kada su u pitanju podočnjaci. Ako imate udubljene oči, kreira se svojevrsna sjena na okoloočno područje koja stvara podočnjake. Ako imate upravo taj problem, popunjavanje tog područja filerima ili transplantacijom kože najlakše ćete ga riješiti. Iako je invazivnija metoda, rezultati su postojani, za razliku od raznih kremica protiv podočnjaka koje u ovom slučaju neće pomoći.

Podočnjaci uzrokovani pojavom vena i kapilara

Tanka, svijetla koža na kojoj se proziru vene i žilice mogu uzrokovati podočnjake, no njih možete tretirati kremicama koje sadrže kofein, isto kao i podbuhle podočnjake. Kofein će reducirati veličinu žilica, zbog čega će vene biti manje vidljive.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije