Naslovnica Vijesti

Natprosječno toplo ljeto pred nama donosi i opasne oluje

03. lipnja 2018. u 09:00 0 komentara 120 prikaza

Pred nama je natposječno toplo ljeto. Naime, Accuweather javlja kako je pred cijelom Europom dugo toplo ljeto. Ljeto će biti sušno te zbog toga postoji veliki rizik za požare u Francuskoj i Njemačkoj. Grmljavinske oluje bit će zabilježene na području Italije i južnog Balkana. Tamo bi ovog ljeta trebale biti zabilježene i najviše temperature. Na Balkanu će biti dugotrajna sušna razdoblja s jako visokim temperaturama. Visoke temperature u srpnju i kolovozu trebale bi biti zabilježene u Njemačkoj, Francuskoj, a toplo suho ljeto bit će od Ujedinjenog Kraljevstva do Belgije i Nizozemske. - Postoji zabrinutost zbog dugotrajnoga toplinskog vala pred kraj ljeta što bi moglo stvoriti opasne uvjete za mlađu i stariju populaciju. Toplinski valovi su posebno opasni za osobe sa zdravstvenim problemima - rekli su meteorolozi Accuweathera Alan Reppert i Tyler Roys.

Ovog ljeta oborina će biti jako malo, međutim, to ne znači da neće biti grmljavinskih oluja i poplava. Grmljavinske oluje izuzetno bi opasne mogle biti u Poljskoj, Češkoj i Bjelorusiji. Ta područja mogle bi pogoditi i poplave. Poplave bi se u kombinaciji s jakim vjetrom mogle pojaviti i u Njemačkoj, Austriji te u talijanskim gradovima Rimu i Napulju. Ta razdoblja neredovitog vremena također će spriječiti pojavu dugotrajnih toplinskih valova ovog ljeta. Hrvatski meteorolozi najavili su da se u sljedeća tri mjeseca očekuje natprosječno toplo vrijeme, nisu isključili ni pojavu toplinskih valova, ali navode da postoji mogućnost za kraća razdoblja kada će temperatura zraka biti niža od one koja je uobičajena za ljeto. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.