Sastanak načelnika Posušja i Žepča

Nastaviti s razmjenom znanja i iskustva između dvije općine

08.03.2016.
u 08:30

Načelnik općine Posušje Branko Bago sa suradnicima (Zdenka Jažo, voditeljica Službe za katastar, geodetske, imovinsko-pravne poslove i zaštitu okoliša, Tomislav Čutura, savjetnik načelnika za katastar, geodetske, imovinsko- pravne poslove i zaštitu okoliša, i Mate Kovač, voditelj Jedinice za lokalni ekonomski razvoj općine Posušje) posjetili su općinu Žepče. Na zajedničkom sastanku, koji je održan u Uredu općinskog načelnika Mate Zovke, nazočili su pomoćnici načelnika Brigita Lovrić, Namik Maličbegović, Ilija Barešić i direktorica Razvojne agencije (RA) Žepče Branka Janko.

Bolje povezivanje

Tema razgovora bila su iskustva općine Žepče u dobivanju BFC certifikata i sama procedura realizacije 12 kriterija i 80 podkriterija te dosadašnji rezultati rada Razvojne agencije Žepče u realizaciji strategije razvoja općine Žepče i provedbi projekata iz općinskih strateških dokumenata. Predstavnici Službe za katastar, geodetske, imovinsko-pravne poslove i zaštitu okoliša općine Posušje izrazili su potrebu da se bolje povežu sa Službom za graditeljstvo i prostorno uređenje općine Žepče te da s kolegama iz Žepča nastave na rješavanju imovinsko-pravnih pitanja, kao i pitanja iz urbanizma koja opterećuju većinu općinskih administracija zbog složene, ali nedovoljno definirane zakonske procedure. Tema razgovora bio je javno-privatni dijalog koji se već treću godinu, preko Lokalnog ekonomskog foruma općine Žepče, uspješno provodi u općini Žepče, kao i rad novoosnovanog Centra za investitore općine Žepče koji djeluje u okviru RA Žepče.

Spremnost za dogovor

Razgovaralo se i o pogodnostima unutar poslovnih zona koje su na raspolaganju investitorima u obje općine, kao i o oblicima formalne i neformalne suradnje s gospodarstvenicima i mogućnostima zajedničkih aktivnosti na kvalitetnijem radu s domaćim gospodarstvenicima.

Načelnici Zovko i Bago izrazili su spremnost da se u idućem razdoblju dogovore zajedničke aktivnosti na izradi projektnih prijedloga te da se nastavi s razmjenom znanja i iskustva između općina Žepče i Posušje. Gosti iz Posušja, u pratnji domaćina, posjetili su KŠC “Don Bosco”, gdje su ih dočekali ravnatelj Centra don Milan Ivančević, ravnateljica Opće gimnazije Slavica Jukić i ravnatelj Tehničko-obrtničke škole Marinko Antunović, koji su predstavili dosadašnji rad i rezultate u praktičnoj nastavi koja je podignuta na najvišu razinu srednjoškolskog stručnog obrazovanja.

Organiziran je i obilazak Industrijske zone “Polja” Žepče i RAŽ Centra za investitore Žepče. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?