Potvrđeno

Nastavak borbe za prava branitelja, bez obzira na pandemiju

mirza terzo
13.12.2020.
u 12:16

Aktivnosti Vlade FBiH i predstavnika braniteljskih organizacija na izmjenama zakonske regulative, koja će poboljšati status braniteljske populacije, intenzivirane su ovog tjedna.

Vlada FBiH će nastaviti s naporima očuvanja stabilnosti isplate naknada te ostvarivanja postignutih prava korisnicima braniteljske populacije, bez obzira na negativne posljedice pandemije koronavirusa.

- Opredjeljenje Vlade FBiH, kao i resornog ministarstva je da se prava ne smanjuju što se i nije dogodilo u 2020. godini. U cilju poboljšanja statusa braniteljske populacije Vlada je izdvojila 1.600.000.000 novčanih sredstava za razdoblje 2015.-2019. godine, te su isplaćene redovite mjesečne naknade po osnovnim zakonima iz oblasti braniteljsko - invalidske zaštite i to za mjesečno prosječno oko 92.000 korisnika – potvrdio je Feni pomoćnik federalnog ministra za pitanja branitelja Mirza Terzo.

Tijekom rujna ove godine koeficijenti za određene braniteljske naknade su čak i uvećani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?