PROBOJ U CAPITOL

Naslovnica Večernjeg lista završila na CNN-u

10.01.2021.
u 21:51

Prezentirajući što o jednom od najtežih dana u američkoj povijesti pišu novine diljem svijeta, prikazan je i Večernji list.

Naslovnicu Večernjeg lista od dana nakon proboja pristalica predsjednika Donalda Trumpa u zgradu Capitola na svom je programu danas objavio američki kanal CNN. Prezentirajući što o jednom od najtežih dana u američkoj povijesti pišu novine diljem svijeta, prikazan je i Večernji list.

"Svijet gleda s užasom:  U Kanadi se govori o 'napadu na demokraciju', isto kao i u Argentini. U Brazilu 'Trump je potaknuo državni udar u Capitolu protiv Bidenove potvrde'. U Hrvatskoj pak kažu "Trumpovi pristaše pokušali izvesti državni udar", rekao je voditelj John King, a na ekranu su se mogle vidjeti naslovnice četiriju novina, među kojima je i Večernji list.

Voditelj King razgovarao je oko 8.30 po američkom te 14.30 po zagrebačkom vremenu, sa svojim sugovornicama o daljnjem razvoju događaja, te je rekao da "CNN ima globalnu publiku tijekom nedjeljnog jutra". Nakon toga je čitateljima iz cijelog svijeta prezentirao naslovnice novina.

Večernji list događaju u Capitolu dao je u izdanju 7. siječnja prostor odmah na početku novina: Uz kolumnu Tomislava Krasneca "Pokušaj puča i napad iznutra opasnog predsjednika na odlasku", objavljen je i tekst Denisa Romca o tomu da su "Trumpovi pobornici osvojili parlament i srušili demokraciju". Bio je tu i izvještaj o "početku kraja trumpizma" nakon što su Joe Biden i demokrati pobijediili na izborima za Senat i u Georgii.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?