Natjecanje u ribolovu

Naša Posavina pravi je raj za lovce i ribolovce

17.06.2016.
u 10:00

Ribolovna udruga “Šaran” Orašje organizirala je tradicionalni ribarski ručak za sve svoje članove, sponzore i goste.

Porast broja članova

Druženje na reviru Oštra Luka okupilo je brojne stare i mlade ribolovce te ljubitelje ribljih specijaliteta.

U okviru manifestacije za sve kategorije je održano natjecanje u ribolovu udicom na plovak, a dok su ribolovci strpljivo čekali na ulov, na drugoj strani se širio ugodan miris fiš-paprikaša.

- Udruga broji oko 300 članova među kojima je jako puno mladih. Ovim oblikom okupljanja šaljemo poruku javnosti da je ovo zdrav i koristan hobi. Iako mladi odlaze iz Posavine, naše članstvo je za dvije godine poraslo s 200 na 300 članova.

Kroz natjecanja i dodjelu nagrada nama je cilj izvući mlade u prirodu da se više bave ribolovom, a manje kafićima, igricama i kladionicama - istaknuo je Mario Živković, predsjednik Ribolovne udruge “Šaran” Orašje.

Natjecanje u pripremi fiš-paprikaša okupilo je osam ekipa, a ocjenjivački sud dugo je kušao pripremljene specijalitete kako bi donio pravedne odluke.

Nakon što su iz kotlića uzeti uzorci, nestrpljenje kod nazočnih bilo je na vrhuncu pa su bez čekanja rezultata kušali pripremljene delicije. Kuhari su strpljivo dijelili porcije i brižno čuvali tajnu pripreme fiš- paprikaša.

- Godinama s kolegom pripremam fiš-paprikaš, ali recept je tajna koju nikome ne odajemo. Imamo posebne začine, a da bismo zadovoljili ukus sudaca, fiš mora imati ljepotu, ugodan miris, strukturu i boju - kazao je Marko Marošević, pobjednik u natjecanju pripreme ovog specijaliteta. Tri prva mjesta na fišijadi osvojile su ekipe “Gevirc”, “Kina” i “Treća smjena” i od organizatora su nagrađeni prigodnim darovima.

Ribolov opušta i odmara

U ribolovu udicom na plovak u kategoriji pioniri i juniori nastupilo je deset natjecatelja, a prvo mjesto osvojio je Dorian Klaić. Druga je bila Ana Perić, a treće mjesto pripalo je Luki Periću.

Natjecanje seniora okupilo je osamnaest ribolovaca, a pobjednički pokal pripao je Marku Arloviću iz Oštre Luke, jednom od najstarijih ribolovaca.

Drugi je bio Joso Arlović, a treći Mirko Kosić iz Boka.

- Ribu lovim gotovo 40 godina i dosadašnji rekord su šaran i som od 15-ak kilograma. Ribolov me opušta i odmara te najviše vremena provodim u prirodi kraj vode. Ribolov je danas skup hobi, ali tko ga voli, njemu nije problem. Rijetko se prijavljujem na natjecanja i ova nagrada mi je prva u karijeri - rekao je najbolji ribolovac Marko Arlović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije