Prof. dr. Dragan Primorac

Narodi u BiH trebaju više raditi u sinergiji i ne očekivati da će netko drugi riješiti pitanje Bi

22.01.2019.
u 10:00

Prof. dr. Dragan Primorac hrvatski je liječnik, pedijatar, genetičar i forenzičar. Profesor je na američkim sveučilištima Penn State University i University of New Haven te medicinskim fakultetima Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci. Predsjednik je Upravnog vijeća Specijalne bolnice “Sveta Katarina” i suosnivač je Sveučilišnog odjela za forenzičke znanosti Sveučilišta u Splitu. Nemoguće je nabrojati sve dužnosti i uloge u kojima je sada. Od prošloga tjedna ovaj ambasador dobrih djela potpisao je sporazum sa Sveučilištem u Mostaru.


Najprije, u Mostaru vas nije bilo deset godina, a onda ste ovaj grad doveli u rang s metropolama otvarajući nove vidike s napretkom u medicini i znanosti. A nakon toga novi “šok”, prihvaćate poziv rektora i postajete redoviti profesor?!

- Mostar je uvijek bio i ostao u mom srcu, no u Mostaru su se trebale posložiti određene okolnosti koje su prethodile mom dolasku. Svakako, u tom su važnu ulogu imali dragi prijatelji rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić, prof. dr. Iko Skoko, dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Milenko Bevanda i niz drugih koji su procijenili da je sad pravi trenutak da se Sveučilište u Mostaru otvori svijetu te pokaže kako može biti predvodnik procesa koji će SUM strateški pozicionirati. Istodobno, Sveučilište u Mostaru među rijetkim je ustanovama koje imaju snage pokrenuti procese koji mogu odrediti budućnost ne samo Sveučilišta već i Bosne i Hercegovine. Stoga će imati moju punu potporu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije