Budite oprezni

Izdano narančasto upozorenje, temperature i danas jako visoke

vrucine
09.07.2021.
u 07:21

Meteoalarm je izdao za danas narančasto upozorenje za gotovo cijelu Bosnu i Hercegovinu, osim za sjeverozapad, za koji je izdano žuto upozorenje. Upozorenja su izdana zbog veoma visokih temperatura.

Narančasto upozorenje izdano je za Banju Luku, Foču, Prijedor i Višegrad, gdje će temperature biti od 35 do 38 stupnjeva Celzijusa, Sarajevo i Tuzlu, gdje će temperatura iznositi 36, te Mostar 39 sa stupnjeva, piše Klix.ba.

Za Prijedor, Višegrad i Tuzlu je, osim na vrućinu, upozoreno i na grmljavinu. Žuto upozorenje zbog vrućine izdano je za Bihać i Livno, gdje će temperatura zraka iznositi do 34, odnosno 33 stupnjeva Celzijusa.

Narančasto upozorenje znači da je vrijeme opasno.

“Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovito se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana od strane vaših državna tijela”, navodi se u objašnjenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?